Voeten met slippers

Suf, ouderwets of hip: Pantoffels

28 december 2021
FashionLifestyle

Het is weer koude voeten tijd. Dus ook weer tijd voor lekkere warme sloffen of pantoffels. En die zijn omdat ik tegenwoordig voornamelijk thuis werk zeker geen overbodige luxe. Of pantoffels nu suf, hip of ouderwets zijn maakt me eigenlijks niks uit, zolang mijn voeten maar lekker warm zijn. Niks zo vervelend als koude voeten. 

Het liefst had ik natuurlijk een warme vloer zodat ik lekker op mijn blote voeten door het huis kan lopen. Niet iedereen heeft de luxe om vloerverwarming te hebben, maar misschien zelfs dan is het in de winter wel net even iets comfortabeler dan alleen met sokken aan door het huis te wandelen.

Konijntjes en eenhoorn pantoffels

Pantoffels zijn er in vele soorten en mate. Van hele hippe van wol / vilt met afneembare zolen tot aan lekkere gekke in de vorm van hondjes, flamingo’s, monstervoeten, hamburgers en nog veel meer. En niet alleen voor kinderen, kennelijk lopen er ook volwassen mannen mee rond.

Huissloffen voor de echte koukleumen

Voor wie echt hele koude voeten heeft zijn er ook (leren) pantoffels met echt schapenwol aan de binnenkant. Die zijn echt lekker warm. En voor wie last heeft van zweetvoeten: Wol is bacteriewerend, en vocht- en lucht doorlatend. Mijn eigen favoriet zijn pantoffels van Glerups gemaakt van wolvilt met een leren zool. Ze zijn iets duurder maar zitten heerlijk en gaan vele winters mee.

En kies een zo hoog mogelijke pantoffel zodat ook de enkels bedekt zijn. Want ook dat scheelt ook een heleboel.

Glerups Sloffen Unisex – Hoog

Groen (in meerdere kleuren en maten verkrijgbaar)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€79,95)
Glerups Sloffen Unisex – Laag

Groen (in meerdere kleuren en maten verkrijgbaar)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€74,95)

Lekkere dikke wollen sokken (met zool)

Voor wie liever geen zool heeft werken een paar dikke sokken uiteraard ook prima. Maar ook hierin is er een soort van slof variant: Dikke sokken met onderop een beetje profiel, zodat je niet steeds uitglijd. Deze zogenaamde huissokken zijn stiekem mijn favoriet (want die kan je ook aan in bed 🙂 )

FALKE Cosyshoe Slofsokken

Comfortabele warme winter huissokken van Merinowol. Met een vilten zool met noppen (antislip).

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,92)

Spaanse sloffen

En voor de goedkoopste sloffen optie zijn de simpele Spaanse sloffen van winkels als Scapino of Bristol natuurlijk ook prima. Niet heel warm, maar voor veel mensen warm genoeg (of handig voor in de herfst en lente als het nog net een beetje koud is.

Ik heb wel gemerkt dat ook hierbij goedkoop duurkoop is. En dat je in net iets betere minder zweetvoeten krijgt…

Bernardino Spaanse Sloffen

Unisex - 100% wol - Meerdere maten en kleuren

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,95)