Voeten met slippers

Suf, ouderwets of hip: Pantoffels

28 december 2021
FashionLifestyle

Het is weer koude voeten tijd. Dus ook weer tijd voor lekkere warme sloffen of pantoffels. En die zijn omdat ik tegenwoordig voornamelijk thuis werk zeker geen overbodige luxe. Of pantoffels nu suf, hip of ouderwets zijn maakt me eigenlijks niks uit, zolang mijn voeten maar lekker warm zijn. Niks zo vervelend als koude voeten. 

Het liefst had ik natuurlijk een warme vloer zodat ik lekker op mijn blote voeten door het huis kan lopen. Niet iedereen heeft de luxe om vloerverwarming te hebben, maar misschien zelfs dan is het in de winter wel net even iets comfortabeler dan alleen met sokken aan door het huis te wandelen.

Konijntjes en eenhoorn pantoffels

Pantoffels zijn er in vele soorten en mate. Van hele hippe van vilt met afneembare zolen tot aan lekkere gekke in de vorm van hondjes, flamingo’s, monstervoeten, hamburgers en nog veel meer. En niet alleen voor kinderen, kennelijk lopen er ook volwassen mannen mee rond.

Voor de echte koukleumen

Voor wie echt hele koude voeten heeft zijn er ook (leren) pantoffels met echt schapenwol aan de binnenkant. Die zijn echt lekker warm. En voor wie last heeft van zweetvoeten: Wol is bacteriewerend, en vocht- en lucht doorlatend.

En kies een zo hoog mogelijke pantoffel zodat ook de enkels bedekt zijn. Want ook dat scheelt ook een heleboel.

Lekkere dikke wollen sokken

Voor wie liever geen zool heeft werken een paar dikke sokken uiteraard ook prima. Maar ook hierin is er een soort van slof variant: Dikke sokken met onderop een beetje profiel, zodat je niet steeds uitglijd. Deze zogenaamde huissokken zijn stiekem mijn favoriet (want die kan je ook aan in bed 🙂 )