Een gezonde leefstijl stimuleren? Volg een opleiding!

10 mei 2023
Lifestyle

Leerzame leefstijl coach opleiding! 

Hoe leuk is het om nieuwe dingen te leren? Het uitbreiden van je kennis en het verbreden van je horizon, dat is voor mensen een ware passie. Een baan is vaak nogal specifiek, en enkel verbonden met een bepaald vakgebied. Lastig dus om je te onttrekken van dit vakgebied. Op eigen houtje kennis opdoen op een totaal ander vlak is best lastig. 

Gelukkig worden er tegenwoordig voldoende opleidingen aangeboden die je thuis kan volgen naast je dagelijkse baan. Zo is de leefstijl coach opleiding heel populair, waarbij je meer leert over voeding en supplementen. Op deze manier weet je wat je allemaal moet doen om voortaan heel gezond door het leven te gaan! Maar, wat houdt deze opleiding precies in, en waar kan je het van betalen? Dat lees je hier! 

Terug de schoolbanken in 

Uit de dagelijkse sleur van het saaie kantoorleven, terug naar de schoolbanken: het doen van een extra opleiding is voor veel mensen een ware uitdaging. De meeste mensen zijn bijzonder blij met zo’n verrijking van hun leven, omdat het vaak iets totaal anders is dan wat ze de rest van de week doen. Je leert bij de leefstijl coach opleiding heel veel verschillende dingen. Je krijgt voornamelijk te horen welke factoren mensen aan hun leven kunnen toevoegen om hun gezondheid ten goede te komen. 

De gezondheidsbranche is voor veel mensen een erg interessant vakgebied, en met de leefstijl coach opleiding kan je later een baan vinden in dit gebied. Jij wordt een persoonlijk aanspreekpunt voor veel mensen die graag wat fitter willen worden, met een strakker lichaam als fijne bijkomstigheid. De studie is enorm breed: jij helpt bijvoorbeeld mensen die willen stoppen of verminderen met roken of drinken, maar ook sporten en voeding behoort tot het vakgebied van deze opleiding. Jij motiveert je klanten om net dat stapje extra te zetten: een waardevol beroep waar je mensen echt daadwerkelijk kan helpen!

Maak gebruik van het STAP budget 

Het volgen van een extra opleiding kan flink in de papieren lopen. Gelukkig is er tegenwoordig een bepaald soort noodpotje door de overheid in het leven geroepen om mensen te helpen met het bekostigen van zo’n extra opleiding. Je krijgt bij het STAP budget ongeveer 1000 euro die je vrij mag besteden aan elke willekeurige opleiding. Maar, de opleiding waarbij je zo’n leefstijl coach wordt, die is natuurlijk bijzonder goed geschikt voor het besteden van het STAP budget.

 Je kan dus al het lesmateriaal en alle andere benodigdheden voor deze opleiding financieren met het STAP budget. Ideaal! Je kan gewoon bijna gratis studeren. Een droom die werkelijkheid wordt!