Op zoek naar een hippe regenjas

7 september 2022
Fashion

Ik heb al jaren dezelfde saaie donkerblauwe regenjas. Hoogste tijd dus voor iets nieuws. Maar kan een goede dames regenjas ook mooi en hip zijn of heb je er dan eentje waarin je het niet droog houdt? Ik ging op onderzoek uit. Hieronder de mooiste (binnen een normaal budget) die ik tegenkwam:

De parka 

Die jassen die Oasis altijd aan had (zijn de jassen daarom hip?). Halflang met hoge kraag en een flinke capuchon. Zien er heel comfortabel en warm uit, en zijn daardoor ook gewoon als jas te dragen. Om dit laatste misschien wat overdreven voor als je alleen op zoek bent naar een ‘jas voor als het regent’. 

America Today Janice Teddy

Dames Jas - Maat M - Meerdere kleuren verkrijgbaar

Verkrijgbaar bij

bol.com (€89,99)
BJØRNSON Signe Softshell

Winterjas Parka Dames - Teddy - Maat 44 - Tapenade

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,95)

De plastic regenjas

De goedkoopste optie. En als je er eentje kan vinden in een goede kleur ook best hip. Ik vind ze zelf wat te zweterig en niet zo prettig dragen. Maar waterdicht zijn ze wel, en kunnen vaak gewoon over je jas heen. En als ik het dan toch eentje kopen zou dan vind ik de klassieke gele kleur stiekem toch best wel leuk.

De jas als regenjas

Je kan natuurlijk ook een jas kopen die waterdicht is. Twee vliegen in één klap. En met dit weer in Nederland is dit misschien best een slim idee. Ik heb alleen zelf al twee prima jassen dus om keuze stress te voorkomen is dit voor mij nu niet de optie. Maar als je toch al op zoek bent naar een nieuwe jas dan zijn er hippe (regen)jassen genoeg.

Nog een paar hippe regenjassen

Dit lijkt me ook wel wat. Prima kleurtje, niet zo dik, dus ook in de herfst of het voorjaar te dragen.

Ralka Regenjas Dames – Mizzle

In meerdere kleuren verkrijgbaar

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,50)
Rains Jacket 1201 Regenjas

Unisex - Rose - In heel veel kleuren verkrijgbaar!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)

De poncho

Handig om in je tas te kunnen stoppen, of om mee te fietsen. Niet echt iets voor mij, maar ieder zijn ding. Dat zeggende, er zijn wel een heleboel leuke printjes te krijgen. Zoals deze van Rainfish. Of gewoon in een hip kleurtje zoals deze hieronder.

Ralka Regenponcho Sizzle L/XL

Trendy poncho, dus zie er goed én krijg nooit meer een nat pak!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€50,75)

Conclusie

Ik kijk nog even verder. Er is ook zoveel keus. Voorlopig hou ik het toch nog maar even bij mijn stormparaplu. Daarnaast zijn de jassen die ik heb ‘redelijk’ waterdicht. Zonde dus om zomaar geld uit te geven aan iets wat ik misschien niet nodig heb. Maar doe je voordeel met mijn klein onderzoekje naar hippe regenjassen.