De leukste gekruiste hondenrassen

12 november 2022
Lifestyle

Steeds vaker zie ik een hond langskomen waarvan ik het ras niet kan plaatsen. Achteraf klopt dat dan ook, want het blijkt dan vaak een kruising te zijn tussen twee hondenrassen. Gekruiste rassen (crossbreds) zijn honden met twee verschillende raszuivere ouders. Vaak is het idee (en de hoop) dat ze het beste van beide rassen erven.

En wat een leuke hond of hondenras is, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Dus dit is vooral een lijst met wat ik leuke gekruiste hondenrassen vinden.  Zo zijn er veel kruisingen met poedels vanwege hun hypoallergene vacht.

Labradoodle

Een van de bekendste gemengde rassen, en niet voor niks. Kijk nou eens wat een lieve kop. Een combi van twee al zeer geliefde rassen, de labrador en de poedel, levert een ontzettend leuke hond op.

Schnoodle

Nog een combinatie met een poedel: De Schnoodle is een kruising tussen een Dwergschnauzer en een Poedel.


Chusky

Ook een leuke: De Chusky. Een combi tussen een Chowchow en een Husky.


Corgipoo

Als je een Corgi met een Poedel kruist krijgt je een Corgipoo. Ook de Corgipoo heeft een hypoallergene vacht, en een geweldig karakter waardoor ze een goede keuze zijn voor gezinnen (waarin iemand hondenallergieën heeft).


Whoodle

Wat onbekender misschien maar wel erg leuk: de Whoodle. Een Wheaten Terrier & Poedel Mix.


Golden Dox

Combi van een teckel met een Golden Retriever. Super leuk ras, alleen kom ik overal tegen dat ze best vaak gezondheidsproblemen hebben.


Horgi

Ook een leuke: Een Husky en een Corgi maken samen een Horgi. De perfecte hond voor mij denk ik. Niet te groot en met een vriendelijke vrolijke uitstraling en persoonlijkheid. Je herkent goed de twee hondenrassen terug, maar het is ook echt een heel eigen karakter.


Goberiaan

Een kruising tussen een golden retriever en een Siberische husky. Deze honden komen in veel variaties en kleuren. Het is denk ik maar net welke genen er de overhand hebben.


Sint Berdoodle

En als laatste nog een poedelmix, omdat ze zo leuk zijn: De Saint Berdoodle. De naam zegt het al, dit is een kruising met een Sint Bernard. Ontzettend mooie hond, maar wel erg groot.