Waarom shampoo bars een gezonde optie voor je haar en het milieu zijn

21 januari 2023
BeautyGezondheidLifestyle

Shampoo bars zijn een alternatief voor flessen shampoo. Ze zijn een stukje zeep in de vorm van een bar die je gebruikt voor het wassen van je haar. Shampoo bars zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn een milieuvriendelijke keuze omdat er geen plastic verpakking nodig is. Er zijn veel verschillende shampoo bars op de markt, met verschillende ingrediënten die elk hun eigen voordelen hebben voor je haar en hoofdhuid.

Hoe werken shampoo bars?

Shampoo bars zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige oliën, kruiden en essentiële oliën. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de pH-balans van de hoofdhuid in balans blijft en dat het haar gehydrateerd blijft. Het gebruik van shampoo bars is heel eenvoudig. De bar wrijft men over de natte haren, waardoor er een schuim ontstaat. Hiermee kun je het haar wassen, net als met flessen shampoo.

Voordelen voor je haar en hoofdhuid

Shampoo bars bevatten geen parabenen, sulfaten, siliconen of andere chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de hoofdhuid. Dit kan ervoor zorgen dat de hoofdhuid gezonder wordt en minder snel geïrriteerd raakt. Shampoo bars zorgen voor een mildere reiniging van het haar, waardoor het haar minder snel uitdroogt en meer glans krijgt.

Voordelen voor het milieu

Shampoo bars zijn een stuk milieuvriendelijker dan flessen shampoo. De bars zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en er is geen plastic verpakking nodig. Hierdoor is het transport van de bars ook milieuvriendelijker. Bovendien kun je shampoo bars vaak kopen bij lokale verkopers, waardoor je ook bijdraagt aan de lokale economie.

Hoe shampoo bars te kiezen

Er zijn veel verschillende shampoo bars op de markt. Het is belangrijk om te kijken naar de ingrediënten en te kiezen voor een shampoo bar die aansluit bij jouw haartype en wensen. Bijvoorbeeld, als je een droge hoofdhuid hebt, kun je kiezen voor een shampoo bar met kokosolie en rozemarijn. Als je gekleurd haar hebt, kun je een shampoo bar met kamille kiezen.

Gebruik van shampoo bars in combinatie met andere haarproducten

Na het gebruik van een shampoo bar, kan het verstandig zijn om een conditioner te gebruiken. Hierdoor krijgt het haar meer glans en wordt het makkelijker doorkambaar. Ook kun je ervoor kiezen om een haarolie of andere stylingproducten te gebruiken na het wassen van het haar met een shampoo bar.

Gewoon doen!

Shampoo bars zijn een milieuvriendelijk alternatief voor flessen shampoo. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die gezonder zijn voor de hoofdhuid en het haar. Door het gebruik van shampoo bars kan het haar meer glans krijgen en wordt de hoofdhuid minder snel geïrriteerd. Bovendien is het een milieuvriendelijke keuze omdat er geen plastic verpakking nodig is. 

Als je overweegt om over te stappen op shampoo bars, is het aanbevolen om te kiezen voor een shampoo bar met ingrediënten die aansluiten bij jouw haartype en wensen. Shampoo bars kun je gebruiken in combinatie met andere haarproducten zoals conditioner, haarolie of stylingproducten. En zoals altijd, het is aan te raden om een testje te doen vooraleer je overgaat tot een grotere aankoop.