Op zoek naar een nieuwe opvouwbare paraplu

24 september 2022
FashionLifestyle

En weer is mijn paraplu kapot gewaaid. Tijd voor nieuwe dus. Dit keer eens kijken of een iets duurdere langer meegaat. En hij moet in mijn rugtas passen naar mijn werk. Dus een opvouwbare / uitschuifbare paraplu die ook nog eens tegen een flinke wind kan. 

Gestroomlijnde stormparaplu

Ik zie ze vaak lopen, want het valt wel een beetje op: Die design paraplus die dan zogenaamd tegen windkracht x bestand zijn. Is misschien ook wel zo, maar ook die moet je dan wel heel erg stevig vasthouden denk ik. Doordat ze zo plat en rechthoekig zijn vangen ze natuurlijk wel een stuk minder wind, dus misschien toch maar eens uitproberen. Lees alleen wel dat ze vaak wat zwaarder en groter zijn dan gewone opvouw-paraplu’s. Dus of het voor mijn handig is om in mijn tas naar mijn werk te stoppen weet ik niet. Hip zijn ze in ieder geval wel. 

Senz Automatic Opvouwbare Stormparaplu

Daylily yellow (verkrijgbaar in meerdere kleuren)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€64,95)

Opvouwbare paraplu

Moet zeggen dat ik de klassieke rond vorm toch wel mooier vind. Maar die zijn dus wel iets minder stormbestendig. Hoewel er ook gewone ronde stormparaplu’s zijn. Maar die zijn dan misschien alleen wel iets minder gestroomlijnd. Nu ga ik toch niet fietsen met een paraplu (daar heb ik een regenjas voor) en als het heel hard waait blijf ik lekker thuis (voordeel van kunnen thuiswerken als ik dat wil). 

Paraplu Opvouwbaar – Marine Blauw

Polsband - Automatisch Uitklapbaar - Tot 100km p/u Windproof - 110 cm - 12 Panelen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,95)

Budget optie

Toch twijfel ik. Ik laat namelijk nog wel eens een paraplu ergens liggen. En dat zou met bovenstaande paraplus wel heel erg zonde zijn. Misschien toch maar gewoon een goedkope opvouwbare paraplu bij de Hema halen.