Het ideale ontbijt – Skyr, fruit, havermout en noten

13 juli 2022
GezondheidLifestyle

Ik heb lange tijd niet of slecht ontbeten. En dat begon me vooral op mijn werk wat op te breken. Want meestal haalde ik de lunch niet zonder een rommelde maag of met extra koekjes tussendoor. Helemaal niet handig en gezondheid natuurlijk. Dus toch maar eens op zoek gegaan naar een betere manier van ontbijten. 

Na wat google-en kwam ik een blog tegen van Dr. Monique Tello een aan Harvard afgestuurde arts waarin ze verteld over haar ideale ontbijt.

Haar ontbijt staat heel simpel uit drie basis ingrediënten: 

 1. Yoghurt
  Ze eet zelf Skyr, maar elke Griekse yoghurt is net zo gezond.
   
 2. Fruit
  Vooral rood fruit, dus bosbessen, bramen, aardbeien… En dan gewoon uit het vriesvak. Dit is makkelijk om altijd in huis te hebben en extra voordeel is dat er doordat het zo snel na de oogst ingevroren is er minder vitaminen verloren gaan door uitdroging. En het is ook nog eens een stuk goedkoper.
   
 3. Noten, zaden, pitten en granen.
  Alle noten, zaden en pitten zijn goed (wel die zonder zout). En voor wat extra vezels een flinke schep havermout.
   

Skyr of andere yoghurt

Ik denk dat het niet zoveel uit maakt welke soort yoghurt je neemt. Een magere yoghurt lijkt me wel slim, maar elke Griekse, IJslandse of uit welk land dan ook is prima. Ik vind zelf het zuurtje van de Skyr wel lekker samen met het zoete van het fruit. Maar ook dit is een kwestie van wat combinaties uitproberen.

Proof is in the pudding

Ik ontbijt nu al een paar maanden op deze manier en het bevalt me prima. Geen honger meer tot aan de lunch, dus voor mij lijkt dit inderdaad het ideale ontbijt te zijn. En alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt (AH in mijn geval) te krijgen. Zelfs het diepvriesfruit werkt prima (als ik het niet vergeet uit de vriezer te halen de avond ervoor). 

Meer ontbijttips

Ik vind het zelf niet zo een probleem om elke dag op deze manier te ontbijten, voor kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen zo is. Gelukkig zijn er ook ontbijt-kookboeken waar je voor wat variatie inspiratie uit kunt halen.

Ontbijt je fit – Jutta Koehler

Starten met de vijf elementen voeding

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,85)
All-day breakfast

Het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek