Bijna op blote voeten – Barefoot schoenen

14 oktober 2022
FashionGezondheidLifestyle

Lopen op blote voeten is toch het lekkerste wat er is? En kennelijk ook nog eens heel goed voor je voeten. Want die vinden al die krappe en smalle schoenen die we tegenwoordig dragen helemaal niet zo prettig.

Barefoot schoenen

Eigenlijk was ik gewoon op zoek naar wat bredere schoenen waarin mijn tenen wat meer ruimte hadden, maar als snel kwam ik terecht op websites over Barefoot schoenen. En vooral over hoe goed het is om op blote voeten te lopen en dat er dus schoenen zijn die dit zoveel mogelijk proberen na te bootsen. Maar dan wel beschermd tegen de   

En dan heb ik het niet over die gekke schoenen met tenen. Dat is voor mij echt een stap te ver (pardon the pun). Maar iets bredere schoenen heb ik altijd erg prettig dragen gevonden, zeker als je de hele dag op de been bent. En je hoeft ze ook echt niet te dragen zonder sokken. Barefoot slaat vooral op de dunne zool en het brede voetbed zodat je voeten alle ruimte krijgen dus alsof je op blote voeten loopt. 

Het is wel even wennen

De eerste keren dat je op ‘blote voeten schoenen’ eropuit gaat, is het wel even wennen. Je voelt inderdaad elk richeltje en steentje onder je voeten. En ook je voeten zijn op dat moment nog niet gewend om blootsvoets een heel eind te lopen. Dus het kan in het begin wat zeer doen. Maar dit was bij mij in ieder geval minimaal en was meer wat spierpijn rondom mijn tenen. 

Soorten Barefoot schoenen

Misschien denk je meteen aan wandelen of hardlopen, maar ik zelf heb ze vooral voor iedere dag en naar kantoor. Die extra ruimte maken ze ook nog eens minder zweterig en koeler. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook hippere chique leren versies.

Maar het loopt dus van stads-schoenen tot aan hardloop en bergschoenen. En misschien klinkt het vooral voor iets in de zomer, niets is minder waar er zijn ook winter versies met voering en al. Alleen de zool is wel dun dus of dat echt heel fijn is, weet ik niet.