High wine picknick: een unieke beleving

26 september 2023
LifestyleWonen

Ook in het najaar hebben we het geluk dat er dagen met zomerse temperaturen tussen zitten. Tijdens deze dagen is er niks fijner dan de buitenlucht omarmen en genieten van lekkere wijn en zalige hapjes. Waarom niet een sprankelend nieuwe benadering kiezen en de traditionele picknick transformeren tot een bijzondere wijnervaring? Combineer uitmuntende wijnen, verrassende culinaire lekkernijen en een vleugje zonneschijn voor een buitengewone herinnering. Lees verder om te ontdekken hoe je een unieke wijnbeleving vormgeeft in de vorm van een picknick en welke culinaire hoogstandjes perfect samengaan met diverse wijnsoorten.

Culinaire lekkernijen

Bij het bedenken van een high wine picknick draait het vooral om de smaakcombinatie van de wijnen en lekkernijen. Neem bijvoorbeeld een lichte wijn zoals Sauvignon Blanc, waarbij een selectie van zeevruchten zoals garnalen, oesters en gerookte zalm perfect samengaan. Combineer deze smaken met een verfrissende salade op smaak gebracht met een kruidige twist. Als je kiest voor een rode wijn, zoals de elegante Pinot Noir, zullen zachte kazen zoals geitenkaas en pecorino de smaakpapillen strelen. Voeg daar wat noten en gedroogde vruchten aan toe voor wat zoetigheid. Kies je liever voor een rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon? Dan passen hartige hapjes zoals vleeswaren en olijven er goed bij.

Wat neem je mee?

Een geslaagde high wine picknick valt of staat met de juiste voorbereiding. De koeluitrusting speelt hierbij een cruciale rol. Koeltassen zijn een muts om je wijn en lekkernijen koel te houden, vooral tijdens warmere dagen. Zo behoud je de verfrissende smaak van je drankjes en blijft je eten heerlijk fris. Vergeet niet een paar ijskoele elementen toe te voegen om de temperatuur te reguleren. Om de picknickervaring compleet te maken, kun je al het lekkers meenemen in vrolijke bedrukte koeltassen met opvallende prints. Ook rugzakken met logo of je eigen naam erop zijn een leuk idee. Een originele toevoeging aan je high wine picknickbeleving.