Welke invloed heeft mijn kledingkeuze op mij?

3 januari 2024
BeautyFashionLifestyle

Heb jij keuzestress wanneer je ‘s morgens voor je garderobe staat? Dat is niet zo vreemd. Er is veel te overwegen. Misschien vraag je jezelf af: ‘hoe voel ik me?’ en ‘hoe wil ik me voelen vandaag?’ Onze kleding heeft invloed op onze stemming, maar hoe? Wij vertellen je meer.

Hoe beïnvloedt mijn kleding mijn stemming?

Onze stemming heeft invloed op onze kledingkeuze en andersom. Voel je je blij en zelfverzekerd? Dan kies je sneller voor een outfit dat deze stemming weerspiegelt. Misschien draag je op dit soort vrolijke dagen graag wat meer kleur. Voel je je juist somber? Dan kies je sneller een outfit dat onopvallend is en waar je je vooral comfortabel in voelt.

De kleding die we kiezen, weerspiegelt niet alleen onze stemming, maar versterkt deze ook. Wanneer je je somber voelt, ga je misschien het huis uit in wijde, comfortabele kleding, bijvoorbeeld een joggingpak. Je doet je haar in een staart en doet geen make-up op. Wanneer je je reflectie ziet, ben je niet tevreden over hoe je eruitziet en dit maakt je nog somberder.

Draag je juist je favoriete broekpak, omdat je vol zelfvertrouwen een zakelijke bespreking in wilt gaan? Heb je je make-up en accessoires afgestemd op je outfit? Dan zie je er niet alleen uit als een succesvolle zakenvrouw, maar zo voel je je ook. De kans is groot dat de bespreking soepel zal verlopen.

Hoe zien anderen mij?

Onze kleding heeft invloed op hoe we onszelf zien, maar ook op hoe anderen ons zien. Als je in casual-chique kleding naar kantoor gaat, zie je er benaderbaar en spontaan uit. Hierdoor voelt een nieuwe collega of een klant zich snel op zijn gemak bij je. Als je voor een chic en zakelijk outfit gaat, zie je er succesvol en betrouwbaar uit. Je maakt een competente indruk. 

Welke kleding kies ik?

Belangrijk is dat je kleding kiest waarvan jij vindt dat het bij je past. Ga voor kleding waarin je je goed voelt en die je zelfvertrouwen een boost geeft. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de outfit comfortabel is, zodat je het graag draagt. Bekijk verschillende kledingcollecties, bijvoorbeeld de broeken van Opus of Para Mi damesbroeken. Draag een mooie blouse over een van deze broeken, kies een paar pumps of loafers uit en je hebt een prachtig ensemble samengesteld.