Een smoothy maken met een staafmixer

Met een staafmixer kun je meer dan je denkt

10 oktober 2020
GezondheidLifestyle

Een veelzijdig keukenapparaat dat in geen enkele keuken mag ontbreken. Onder deze categorie valt absoluut een staafmixer. Het is echt een handige keukenhulp die heel multifunctioneel is. Je kan deze bijvoorbeeld gebruiken om te hakken, kloppen of te pureren.

Vergeet de garde

Waar staafmixers echt ideaal voor zijn is het snel stijfkloppen van bijvoorbeeld eiwitten of slagroom. Met de hand sta je met een garde voor je gevoel eindeloos te kloppen voor dat de substantie eindelijk een beetje lobbig of stijf wordt. Met deze mixer heb je dat veel sneller voor elkaar. Bovendien krijgt je veel luchtiger en steviger schuim of slagroom. Je klopt de slagroom of eiwitten stijf in de handige bijgeleverde afsluitbare opbergbeker. Hele handig want die kan je zo direct als je dat wil in de koelkast plaatsen.

Een staafmixer is snel en gemakkelijk schoon te maken

Een gewoon garde is soms wat lastigere schoon te maken. Dat telt ook voor de garde en deeghaken van een handmixer. Maar een staafmixer is snel en gemakkelijk schoon te maken. Goed afspoelen onder de kraan en het meeste vuil is er al af. Echt superhandig want je kan dit keukenapparaat dan weer snel (indien nodig) voor iets anders gebruiken. Stel je bent net klaar met slagroom kloppen en je wil nog wat nootjes fijnhakken. Dan is dat geen enkel probleem. In een handomdraai heb je de mixer weer schoon en kan je weer verder met het volgende.

Paneermeel maken of nootjes fijnhakken

Deze handige mixer is ook perfect te gebruiken om iets fijn te hakken. Je kan de mixer op een hakmolen zetten en binnen enkele minuten heb je mooi fijn kruim. Nootjes fijnhakken of van oud brood paneermeel maken gaat heel gemakkelijk en snel.

Pureren

Wil je aardappelpuree, appelmoes of babyvoeding maken? Mocht je iets willen pureren ga dat dan niet met de hand proberen. Dat kost je veel meer tijd en moeite. Bovendien krijg je met staafmixers een mooiere en gladdere puree. Het fijne ervan is dat je dit ook nog eens in een veel korter tijdsbestek kan realiseren. Appelmoes maak je gemakkelijk door na de appels te hebben gekookt met wat water en suiker de staafmixer er even doorheen te halen.

Een uitje snipperen of een teentje knoflook klein maken

Ben je ook lang bezig met het snijden van een uitje in hele kleine stukjes? Met een staafmixer in combinatie met de erbij behorende hakmolen heb je dit veel sneller geregeld. De tijd die je hiermee bespaart geeft je meer tijd voor het kokkerellen zelf.

Kijk voor 25 staafmixer recepten op receptenvandaag.nl

100 Recepten met de staafmixer
Deze heb ik!

Kookboek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,25)
Chefix Staafmixer Set 4-in-1

Staafmixers – Hakmolen Garde Klopper Maatbeker – 750 W – Zwart

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,95)
Black+Decker BXHBA1000E

Multifunctionele Staafmixer met Blender en Klopper - 1000 W - RVS

Staafmixer - Wit/Grijs