Vergeet niet om je dakgoot tijdig schoon te maken

21 februari 2023
Wonen

Aan het eind van de zomer is het belangrijk om te kijken of je woning klaar is voor de herfst. Dit is namelijk de tijd van het jaar dat je woning het zwaar te verduren krijgt. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer je zorgt dat je je onderhoud op tijd uitvoert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van je dakgoten. Dit is weliswaar geen fris klusje, maar het is zeer belangrijk. Een volle dakgoot kan namelijk voor vervelende problemen zorgen. Water loopt dan namelijk niet meer goed weg en kan zelfs je woning binnensijpelen. Dat leidt onherroepelijk tot lekkage en dat ziet er niet alleen heel smerig uit, het is ook heel schadelijk voor je woning. 

Een verzekering voor je dakgoot

Als jij geen zin hebt om zelf je dakgoot schoon te maken, of wanneer je hier fysiek niet meer toe in staat bent, kun je bij Univé een speciale verzekering afsluiten. Univé ondersteunt met dakgoot schoonmaken waardoor jij geen omkijken naar dit klusje hebt en waardoor je toch altijd een schone dakgoot hebt. In de loop van het jaar verzamelt zich namelijk heel veel rommel in je dakgoten. Denk hierbij aan bladeren, takken en wanneer beide te lang blijven liggen: drek die je dakgoot geheel verstopt. Met de speciale verzekering van Univé kun je het schoonmaken dakgoot overlaten aan iemand die ervoor zal zorgen dat je dakgoot vrijgemaakt wordt van alle rommel en dat het hemelwater op de juiste manier afgevoerd kan worden. 

Hoe ziet deze verzekering eruit? 

Het dakgoot reinigen is onderdeel van de Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Met deze verzekering verzeker je je van het feit dat er ieder jaar in het najaar een deskundige bij je langskomt om je dakgoot schoon te maken. Jij hoeft hier niets voor te doen omdat de deskundige alles meeneemt wat nodig is om de klus in goede banen te leiden. De expert maakt alleen de binnenkant van de goot schoon, de buitenkant is voor jouw eigen rekening. Ditzelfde geldt ook voor het herstellen van eventuele schade die in de loop der tijd aan je dakgoot ontstaan is. Uiteraard zal de specialist je laten weten of er meer aan je dakgoot gedaan moet worden dan enkel een reinigingsbeurt. 

Bekijk de overige verzekeringen ook een keer

Mocht je enthousiast zijn geworden over deze handige verzekering, bekijk dan de overige opties uit dezelfde categorie ook een keer. Wist je dat je ook je cv-ketelonderhoud kunt uitbesteden? Er komt dan eens per twee jaar een deskundige je ketel controleren en onderhouden. Of wat dacht je van een alarmsysteem in je huis? Voor een klein bedrag per maand kun jij zorgen dat dieven geen kans maken wanneer ze jouw woning willen binnendringen. Bekijk de mogelijkheden op de site van Univé.