Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van trapliften?

21 maart 2024
GezondheidWonen

Als traplopen steeds slechter gaat, is het wachten tot je uitglijdt of struikelt. Je kunt eigenwijs doen en het blijven proberen, maar het is beter om een traplift te kopen. Zo’n lift brengt je al zittend naar boven en beneden, waardoor je niet langer bang hoeft te zijn om te vallen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van trapliften? Wij hebben ze in deze tekst voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe traplift kopen

Heb je besloten dat het beter is voor jezelf dat er een traplift in huis komt? Dan ben je je misschien al enigszins aan het verdiepen in deze liften. Een goede zet, want je wilt weten wat je koopt. Als je simpelweg op ‘trapliften’ gezocht hebt, krijg je een groot aantal aanbieders te zien. Op de website van deze leveranciers kun je vaak makkelijk en snel een nieuwe traplift bestellen. Het voordeel van een nieuwe traplift is dat je deze helemaal naar eigen wens samenstelt. Hierdoor weet je zeker dat hij aan al je wensen voldoet.

Tweedehands traplift kopen

De voorkeur van veel mensen gaat uit naar een nieuwe traplift, maar lang niet iedereen kan zich zo’n lift veroorloven. Als je een traplift nieuw koopt, ben je namelijk al snel een paar duizend euro kwijt. Heb je dit geld niet liggen? Of wil je gewoonweg niet zoveel betalen voor een traplift? Dan biedt een tweedehands traplift uitkomst. Doordat zo’n lift niet nieuw meer is, ligt de aanschafprijs een stuk lager.

Aangezien een tweedehands traplift al eens door iemand gebruikt is, denk je misschien dat hij van mindere kwaliteit is. Toch merk je vaak maar weinig verschil. Veel leveranciers van tweedehands trapliften reviseren de stoel en motor namelijk voordat deze naar een nieuwe klant gaat. De rail is meestal zelfs helemaal nieuw, waardoor een tweedehands traplift een goede en veilige keuze is.

Traplift huren

Voor mensen die steeds minder mobiel worden, kan een traplift kopen interessant zijn. Zij gebruiken de lift immers dagelijks, waardoor hij zijn geld dubbel en dwars waard is. Heb je voor een relatief korte periode een traplift nodig? Dan vind je het misschien zonde om er eentje te kopen. Gelukkig betekent dit niet dat je zo’n lift direct uit je hoofd moet zetten, want je kunt een Handicare traplift huren. Dit is bovendien interessant voor mensen die wel een traplift nodig hebben, maar het geld niet hebben om er eentje te kopen.

Voor iedere trap een geschikte traplift

Waar de één een rechte trap heeft, heeft de andere een trap met één of meer bochten. Dit is iets om rekening mee te houden, zowel bij het kopen als huren van een traplift. Als de lift niet geschikt is voor jouw trap, kun je er immers geen gebruik van maken. Zorg daarom dat je weet voor welke soort trap je een lift nodig hebt. Vind je dit lastig? Neem dan contact op met een leverancier. Zij kunnen iemand langs sturen om de situatie te bekijken en de trap op te meten.