Beetje van jezelf, de rest via de post: de Maaltijdbox.

16 februari 2022
Lifestyle

Geen tijd om boodschappen te doen? Genoeg van de sleur om steeds maar weer iets nieuws om te eten te moeten verzinnen. Dan is een maaltijdbox een ideale oplossingen. En met de aanbiedingen die er op dit moment zijn is het uitproberen ervan ook helemaal niet zo duur.

Waar wij wonen hebben we eigenlijk maar twee opties: Hello Fresh en Marley Spoon. En na ze allebei uitgeprobeerd te hebben komt bij ons Marley Spoon er net iets beter uit. Maar smaken verschillen, zeker als het om eten aankomt.

De maaltijdbox

Het principe is bij beidde hetzelfde. Op de website bekijk je de gerechten die die week beschikbaar zijn en hieruit kies je dan 3 gerechten (2 of 4 per week kan ook). Er is ruime keuze uit vlees, vis en vegetarische gerechten. En ook kindvriendelijke gerechten (vaak wat minder pittig) staan duidelijk vermeld. Je kunt meteen ook alle ingrediënten en de bereidingswijze bekijken.

Alle ingrediënten komen dan in een gekoelde doos en met precies de juist hoeveelheid per ingrediënt. Dus weinig afval en verspilling. Ook in de doos een duidelijke omschrijving van de bereidingswijze met bij iedere stap een foto. 

Het koken

Juist door deze goede handleiding is het koken van de recepten niet ingewikkeld. Enige is dat ik voor het snijden wat meer tijd neem dan staat aangegeven, en meestal ook vooraf alles al snij. Dat scheelt weer wat extra stress in keuken.