Make-up trends van 2023 + tips & tricks

31 januari 2023
BeautyLifestyle

2023 is net begonnen, we beginnen het jaar allemaal met een frisse start. Hierbij horen de make-up trends van het jaar 2023! Het haarspullen team heeft grondig onderzoek gedaan naar de belangrijkste make-up trends van 2023: De jaren 90 make-up look maakt een comeback (don’t worry, niet de wenkbrauwen).  We maken een overstap van polished perfect naar natuurlijke schoonheid en je kan beginnen met het inslaan van pik zwarte eyeliner & mascara.

1. Van polished perfect naar natuurlijke schoonheid

De trend staat voor ‘natuurlijke schoonheid’. Een tijd geleden kochten we allemaal massaal dekkende matte foundations voor een perfect gepolijste huid. Tegenwoordig kiezen we sneller voor een licht gepigmenteerde moisturizer of serum en een ‘summer glow’. Voor deze trend geldt: Hoe natuurlijker, hoe beter. Dit is dus een goed moment om te investeren in skincare!

Deze 2 producten van Maybelline matchen met deze trend: 

Perfect voor het coveren van donkere kringen en oneffenheden: Maybelline The Eraser Multi-Use Concealer Anti Age 

Voor een natuurlijke egale huid: Maybelline Affinitone Foundation

“For a minute we were stuck in a place of coverage, coverage, coverage. Just for the sake of coverage,” – Tasha Reiko Brown

2. Zwarte eyeliner en mascara 

Als we de trends van 2023 mogen geloven gaan we veel opvallende eyeliner zien. Dikke zwarte lijnen eyeliner en 4 lagen mascara. Zoals in de jaren 90 hoeft de ooglook niet helemaal perfect strak, maar mogen de ogen er een beetje doorleeft uitzien. Om dit effect te creëren kun je de eyeliner/oogpotlood een beetje blenden met een kwastje.

3. Wenkbrauwen 

Hoewel de trends voor 2023 doen denken aan the 90’s, geldt dit niet voor de wenkbrauwen (gelukkig). De wenkbrauwen mogen lekker vol en: hoe natuurlijker, hoe beter. Dit betekent niet dat het niet de bedoeling is dat je ze opvult. Waar je haartjes ontbreekt kun je het best een brow liner of potlood gebruiken. Nog een manier om deze volle natuurlijke look te creëren is door middel van een wenkbrauwgel of soap brows. 

4. “Dopamine glam” blijft!

De dopamine glam trend betekent eigenlijk: Vreugde en vrijheid uitstralen door middel van kleurrijke tinten in je make-up look. Het aanbrengen van de kleuren hoeft ook niet precisiewerk te zijn, het mag lekker op jouw manier! Dit is namelijk wat de dopamine trend onderscheidt van andere kleurtrends. Het ‘Make Me Fancy Palette’ van Sunkissed is je favoriete product als je mee wil doen aan deze trend! Wil je je make-up look helemaal laten matchen met de 2023 trends, gebruik dan zo veel mogelijk de kleur: magenta. Magenta is namelijk dé kleur van 2023.

5. Glowy en shiny 

In 2023 neemt bronzer even een stapje terug en gaan we vol voor de highlighter. De perfecte zomerse glans of zelfs een holografische glans. In 2023 kan je niet te veel glanzen! Ook bij deze trend is skincare heel belangrijk. De juiste skincare creëert al een natuurlijke glow in je gezicht. 

Heb je al helemaal zin in deze trends en wil je producten inslaan? Haarspullen heeft een mega aanbod aan make-up producten (inclusief de producten die zijn genoemd) en nog veel meer tips & tricks om je verder op weg te helpen!