Op zoek naar een waterfles voor op kantoor en onderweg

29 september 2022
Lifestyle

Ja, ik moet meer water drinken. Dat weet ik maar toch schoot het er steeds bij in. Tot ik ervoor zorgde om altijd een flesje water in mijn tas te hebben zitten. Nu gaat het het stukken beter en drink ik zomaar bijna een liter per dag extra. Dat voelt goed op het feit van mijn plastic wegwerpflesje na dan. Hoogste tijd om op zoek te gaan naar een verantwoordere oplossing: 

Dopper, niet voor niets de bekendste?

Op kantoor loopt iedereen er mee: Een Dopper (original 450 ml) waterfles. Verkrijgbaar in een miljoen kleuren en uitvoeringen en ook nog eens betaalbaar. Geen reden eigenlijk om verder te zoeken misschien, maar ik vind het soms ook wel prettig om iets anders dan andere te hebben.

Dopper Original Drinkfles

Moody Mint 450 ml

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,95)

Andere plastic drinkflessen

Opties genoeg, en heel heleboel lijken goed naar de Dopper vorm te hebben gekeken. Grootste verschil is meestal toch de sluiting. En gezien de reviews is die bij niet allemaal even best.

Mepal – waterfles Ellipse

500 ml – Nordic pink – drinkfles volwassenen – geschikt voor koolzuurhoudende dranken – lekvrij

Glazen waterfles

Verantwoorder en volgens alle omschrijvingen sterk genoeg om ook mee te reizen: een glazen fles. Lijkt me wel makkelijker schoon te houden, en zou ook langer mee moeten gaan dan een kunststof waterfles. Ze zijn wel iets zwaarder en hij is ook voor onderweg in mijn rugtas dus misschien niet de beste optie. Eentje voor op mijn bureau op kantoor zie ik wel voor me. Lekker groener doen dan mijn ‘plastic fles’ collega’s.

Fles Royal Leerdam 2Go

55 cl - Borosilicaat - Meerdere kleuren verkrijgbaar

Verkrijgbaar bij

bol.com

Metalen waterfles

Ook een optie een drinkfles van metaal (RVS). Wel een beetje camping en thermosfles gevoel, maar dat heeft ook wel weer wat. Wel sterk, en gaat waarschijnlijk ook heel lang mee. Voor mij het grootste nadeel: Ik kan niet zien hoeveel water (of koffie) er nog in zit.

FLASKE Flower

RVS Drinkfles van 500ML - Geschikt als waterfles, thermosfles en thermoskan

Conclusie

Het is toch een beetje: koop ik ook gewoon een Dopper of ga ik voor / gok ik op iets alternatiefs? Ik denk dat voor die prijs en aangezien iedereen er mee rondloopt ik ook voor de Dopper ga. Maar die van Royal Leerdam is ook wel erg tof. Misschien allebei dan maar?

Update: Er zijn ook speciale platte waterflessen, handig voor in je (laptop)tas.