Kat in de boom

De kerst(boom) en huisdieren, niet altijd de beste combi

10 november 2020
LifestyleWonen

De feestdagen staan weer voor de deur! Dat betekent het grijs draaien van jouw favoriete kerstnummers, kerstkoekjes bakken en natuurlijk een mooie kerstboom optuigen. Helaas is dit laatste voor huishoudens met huisdieren niet de eenvoudigste taak. Een kerstboom vol met versieringen is niet alleen mooi voor het decor, maar ook een object van destructie voor jouw geliefde kater, hond of cavia. Wil jij dat de kerstversieringen het hele seizoen heelhuids doorkomen? Lees dan gauw verder hoe je het hebben van huisdieren kunt combineren met een prachtig kerst interieur.

Niet breekbare items

Een kerstboom met kerstballen van glas is wellicht niet de beste optie wanneer je een speelse kat hebt. Een goede manier om toch een kerstboom op te kunnen tuigen, doe je door gebruik te maken van kerstballen en versiering dat niet stuk kan. Kies voor ballen van plastic, stof, hout of ander zacht materiaal. Mocht er een kwispelstaart tegen de boom komen, dan hoeft dit niet te betekenen dat jouw mooie kerstballen stuk gaan.

Kerstversiering vastmaken

Is jouw kater een echte sloper en jouw hond niet vies van een ontdekkingstocht in huis? Dan doe je er goed aan om jouw kerstversieringen goed vast te maken. Kies bijvoorbeeld niet voor een tafeldisplay met losse items, maar iets wat uit één onderdeel bestaat. Je kunt ook kerstversiering vast aan de muur en het plafond maken. Zo kunnen huisdieren dit niet slopen.

Huisdierproof materiaal

Speciaal voor de kerstdagen zijn er ook genoeg “veilige” opties voor huisdierbezitters. Wanneer een echte kerstboom geen optie is voor jouw woning, kun je natuurlijk ook een huisdiervriendelijk alternatief kiezen. Kies bijvoorbeeld van een houten uitsnede van een kerstboom of van een kunststof optie. Dit zijn versieringen die niet gauw stuk kunnen gaan en niet te veel losse onderdelen hebben. Wist je dat je bij de dierenspeciaalzaak rond de kerstdagen ook vaak decor kunt shoppen dat helemaal veilig is voor jouw woning én huisdieren.

Maak de kerst extra gezellig met een vrolijk kerst interieur. Ook wanneer je huisdieren hebt, is het mogelijk om jouw woning sfeervol in te richten. Het vergt soms enige aanpassing, maar het is altijd mogelijk om jouw in te richten voor de kerstdagen. Op deze manier geniet jij van een prachtige woning die helemaal huisdierproof is.