Kerststerren van papier

16 alternatieve kerstbomen

9 oktober 2020
LifestyleWonen

Veel mensen kijken er het hele jaar naar uit: het opzetten van de kerstboom. De ballen, de slingers de lampjes en de geur van een echte kerstboom in huis. Gezelliger kan bijna niet.

Maar voor wie geen zin heeft in al die naalden overal vind je hieronder een aantal kerstboom alternatieven:


Mooie lichte houten platen:

Het is even wat werk met de decoupeerzaag, maar het levert wel een hippe kerstboom op. Ook leuk om dit als kleinere kartonnen versie met je kinderen te maken. En dan zou ik het niet kunnen laten om door de gaten wat kerstslingers te rijgen.Met tape op de muur:

Met Washi tape ’teken’ je heel gemakkelijk een simpele kerstboom op de muur. Dat kan natuurlijk ook veel uitbundiger en kleurrijker dan deze minimalistische grijze versie. Maar door dat kleine slingertje met grijze pompoms heeft het toch nog iets kerstigs.Haal je boekenkast leeg:

Of de oude boeken van zolder gebruiken, want lege boekenkasten zijn niet zo gezellig. Of daar kunnen dan weer kerstversieringen in komen te staan.Hangend, van takken en ijzerdraad:Grote poster met een foto van een kerstboom in het wild.

Extra mooi door de lichtjes aan de achterkant: Versier een andere plant in huis:

Bijvoorbeeld je cactus. Weet je zeker dat je kat niet in de ‘boom’ springt.DIY van hout:Op een poster aan de muur:Super minimalistisch:Alleen de lampjes:Met een paar takken en wat touw:Kerstboom plat op de muur:

Scheelt ook meteen ook weer een boel ruimte.Een goed versierde kale tak is niet lelijk:Van schoenen:Van ballonnen:

Het is even blazen maar dan heb je wel een hele bijzondere alternatieve kerstboom:Ook een leuke kersttraditie: De Ugly Christmas Sweater