Interieur met gele bank en perzik kleurige muur

Wees niet bang voor meer kleur in je interieur

22 maart 2021
LifestyleWonen

We zijn allemaal graag in het buitenland want dat is zo anders dan bij ons in Nederland. Eén van de redenen is natuurlijk het weer, al is dat steeds minder. Zo wordt bij ons ook steeds warmer. De mensen zijn er wat vrolijker, losser het lijkt wel of ze speelser in het leven staan als doorsnee Nederlander want die zijn en nemen zichzelf zo serieus. Dat zie je aan onze huizen, sombere kleuren en zelfs in huis sombere kleuren. Een andere reden is het ziet er zo anders uit, vrolijker… kleuriger vooral. En het komt nooit bij ons op of we zien het compleet over het hoofd dat het juist door het gebruik van veel kleuren je leven zelf ook een stuk kleuriger gaat worden.

Muurverf

Ben je een beetje angstig voor kleur in je interieur, laat het los en probeer eerst eens 1 muur. Je kunt hem altijd weer overschilderen met muurverf, dat is zo gebeurd. Ik kan het weten want al de plekken waar ik gewoond heb, hebben de muren alle kleuren van de regenboog gehad, ik ben er dol op. Al die grijze en zwarte interieurs die iedereen heeft, hebben grote effecten op je welzijn. In de geschiedenis waren mensen erg bezig met kleuren ook met kleurentherapie, kamers om mensen te genezen van de kwalen die ze hadden. In het oude Egypte en India wisten ze dat het heilzaam was voor zwakken en zieken.

Kies je kleur

Iedere kleur heeft een bepaalde werking en let op dat je de juiste kleur voor de juiste ruimte kiest. Geel vrolijkt op, denk aan de zon en de gele narcissen na de lange wintermaanden. Voor een huiskamer of werkkamer zijn gele muren erg geschikt want geel verjaagt depressies en negatieve gespannen gevoelens, kan beter niet in slaapkamer gebruikt worden omdat het wat extra energie kan geven. Groene muren staan voor ontspanning, rust en veiligheid denk aan het gevoel dat je krijgt in een bos of een weide de kleur van harmonie in ons zelf. Blauw werkt kalmerend, rustgevend en verkoelend, geeft inspirerende vredige gedachten en is bevorderend voor je concentratie. Rood is een krachtige zeer lichamelijke kleur, bloed, vuur en passie, maar staat ook voor gevaar. Het stimuleert ons zenuwstelsel maar kunnen ook teveel prikkels geven. Als je snel opvliegerig bent kun je deze muurkleur beter niet gebruiken. Als je wel wat extra energie en prikkels kunt gebruiken is dit jouw kleur. Oranje is ook een krachtige kleur die je kan helpen wat meer levenslust te geven. Geeft positieve gedachten, een opwekkende kleur. Probeer het eens uit, je zult zien; kleur in je leven is heerlijk.