Tijd om te shoppen. Je najaarsgarderobe van eigen bodem

5 september 2023
Fashion

Het is september en hoewel we op dit moment nog mogen genieten van een heerlijke nazomer staat de herfst toch echt wel bijna voor de deur. De bomen beginnen al te verkleuren en langzaam worden de dagen steeds korter. Dat heeft ook zo zijn voordelen want de herfst kan ook ontzettend fijn zijn. Binnenkort is het weer tijd voor heerlijk lange boswandelingen, knusse avonden met warme chocolademelk onder een dekentje en natuurlijk een nieuwe najaarsgarderobe. En hoe leuk is het als die kleding van Nederlandse merken is? Gewoon uit ons eigen kleine kikkerlandje. Heb jij al zin om te gaan shoppen? Wij zullen je in dit artikel alvast wat inspiratie geven.

De speelse mode van Fluresk

Je zomerse shirts en luchtige blouses mogen bijna worden ingeruild voor comfortabele longsleeves en knusse truien. Daarvoor ben je bij het jonge Nederlandse merk Fluresk aan het juiste adres. Fluresk werd in 2021 opgericht en ze richten zich op de laatste trends met een speelse inslag. Hun najaarscollectie bestaat onder andere uit truien en blouses in de rustige, ingetogen kleuren van dit moment. Saai wordt het echter nooit door de leuke en speelse details zoals bijzondere ballonmouwen en romantische rouches.

De jassen van Giacomo

Een warme jas kan natuurlijk ook niet ontbreken in het najaar. Wij zijn helemaal fan van de jassen van Giacomo. Het is een merk van eigen bodem met een grote verscheidenheid aan jassen. Van waterdichte parka’s tot stijlvolle wollen mantels. De hoogwaardige materialen waar deze jassen van gemaakt worden en de ontwerpen die tijdloos en vrouwelijk zijn maken dat iedere moderne vrouw zich verleidelijk voelt. Het is dan ook niet toevallig dat de naam Giacomo is afgeleid van de beroemde Italiaanse verleider Giacomo Casanova.

Nog veel meer keuze

Naast onze twee bovenstaande favorieten is zijn er nog veel meer leuke Nederlandse merken te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan populaire merken als Studio Anneloes, Aaiko of Geisha. Bij onder andere de winkel Topsy in Volendam kan je al deze merken (en nog veel meer) in het echt bewonderen. Wat wij heel tof vinden is dat zij een samenwerking zijn aangegaan met Tree-Nation. Voor iedere 150 Euro die daar wordt besteed wordt er een boom geplant in Nepal om de klimaatverandering tegen te gaan. Shoppen zonder schuldgevoel dus!