Aftellen met plezier: Adventskalender met bier

28 juni 2022
Lifestyle

De donkere dagen voor de kerst wat opleuken? Start begin december dan met een adventskalender. Dat is (meestal dan) een platte kartonnen doos met 24 vakjes waarvan je er elke dag eentje mag openen tot aan de kerst. Je begint op 1 december en op 24 december heb je dan 24 cadeautjes gekregen.

Voor elk wat wils

De meest klassieke zijn die met chocola of andere zoetigheden. Kleine cadeautjes kunnen ook. Zo hebben veel speelgoedmerken ook een adventskalender. Een echte aanrader is die van playmobile. Ook veel andere merken zijn ingesprongen op de adventskalender-trend. Van schoonheidsproducten, geurkaarten en seksspeeltjes tot aan thee, kaas en hondenkoekjes, je kan het zo gek niet verzinnen (iemand 24 paar Harry Potten sokken nodig?). 

Allemaal leuk en aardig, maar voor mij is de beste manier om af te tellen naar de kerst (misschien ook een beetje als voorbereiding op) met elke dag een lekker biertje. En gelukkig zijn die er ook: Bier-adventskalenders. 

De bieradventskalender

Heel December lang elke dag een biertje. Het is er een prima maand voor. In januari doen we wel weer rustiger aan. Nu je weet wat voor een adventskalender je straks gaat openen (of kade gaat geven) is de volgende stap wat voor bier gaat het worden. Misschien een goed moment om een beetje uit je comfortzone te gaan en iets te kiezen wat je normaal niet drinkt. Of, want het kan ook zonde zijn als er soms eentje door de gootsteen moet, juist eentje met je favoriete soort bier. Dit gat denk ik mijn kalender worden dit jaar: Merry Beermas

Doe het met zijn allen

Wat echt heel erg leuk is (en niet alleen met een bieradventskalender, maar met elke adventskalender) koop dezelfde kalender met meerdere mensen. Dan deel je elke dag je verrassing met elkaar. En als het een bierkalender is heb je meteen een soort van dagelijkse proeverij (gaat ook prima via WhatsApp). 

Nog een tip: Open je adventskalender in de ochtend en zet je biertje dan in de koelkast dan is die ’s avonds koud.

Geen bierliefhebber? Wijn kan ook.

Niet iedereen is een bierdrinker. Sommige prefereren wijn (en geen alcohol is ook helemaal prima natuurlijk). Maar voor wie liever wijn drinkt zijn er ook wijn kalenders. Sommige met 24 kleine flesjes en er zijn er ook met 12 (dus om de dag een vakje openen dan). Eentje met whisky heb ik helaas nog niet kunnen vinden.