10 gezonde tussendoortjes voor onderweg

29 januari 2023
GezondheidLifestyle

Het is belangrijk om regelmatig te eten om je energiepeil op peil te houden, maar het kan soms lastig zijn om gezonde tussendoortjes te vinden. Hier zijn 10 ideeën voor gezonde tussendoortjes die je gemakkelijk mee kunt nemen onderweg.

Noten en zaden mix

Noten en zaden zijn een geweldige bron van vezels, eiwitten en gezonde vetten. Maak een mix van je favoriete noten en zaden, zoals amandelen, hazelnoten, pompoenpitten en sesamzaadjes en neem een handjevol mee in een wegwerpbeker.

Fruit

Fruit is een natuurlijke zoetstof en een geweldige manier om je vitamine- en mineraalbehoefte te vervullen. Appels, bessen, bananen en druiven zijn gemakkelijk mee te nemen en te eten onderweg.

Yoghurt met granola

Yoghurt is een geweldige bron van eiwitten en probiotica, terwijl granola een geweldige bron van vezels is. Meng een portie yoghurt met een eetlepel granola voor een gezonde en vullend tussendoortje (of ontbijt).

Mueslireep

Mueslirepen zijn gemakkelijk mee te nemen en een geweldige optie voor onderweg. Kies voor een mueslireep met weinig suiker en volkoren granen.

Gedroogde vruchten

Gedroogd fruit, zoals rozijnen, abrikozen en dadels, is een geweldige bron van energie en een natuurlijke zoetstof. Houd wel rekening met de hoeveelheid suiker die in gedroogd fruit zit.

Groentechips

Groentechips zijn een geweldige manier om je groenteconsumptie te verhogen. Kies voor groentechips gemaakt van wortelen, bieten of pastinaak in plaats van aardappelchips. Ze bevatten minder vet en zijn rijk aan vitamines en mineralen. Je kunt ze ook zelf maken door groenten zoals wortelen, bieten of pastinaak in dunne plakjes te snijden en te bakken in een beetje olie.

Hummus met rauwkost

Hummus is een geweldige bron van eiwitten en vezels en rauwkost is rijk aan vitamines en mineralen. Dip rauwkost, zoals wortels, paprika of komkommer in hummus voor een gezonde en smakelijke tussendoortje.

Sojabroodjes met beleg

Sojabrood is een goede bron van eiwitten en vezels. Beleg het met hummus, avocado of tonijn voor een vullend tussendoortje.

Pindakaas met celery of appel

Pindakaas is een geweldige bron van eiwitten en gezonde vetten. Snijd een appel of celery in stukjes en dip ze in pindakaas voor een gezonde en smakelijke tussendoortje.

Proteïnerepen

Proteïnerepen zijn een geweldige optie voor onderweg, omdat ze een hoog eiwitgehalte hebben en lang vullend zijn. Kies voor een reep met weinig suiker en een hoog eiwitgehalte.

Er zijn veel gezonde tussendoortjes die je gemakkelijk mee kunt nemen onderweg. Hierboven hebben we 10 ideeën besproken voor gezonde tussendoortjes die vol zitten met voedingsstoffen en zorgen voor een langdurige energie. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek welke tussendoortjes het beste werken voor jou.

Eet smakelijk!