Rode accessoires voor je woonkamer

30 oktober 2021
Wonen

Een paar kleine kleuraccenten kunnen de look en feel van een (huis)kamer helemaal veranderen. Het zijn de trucjes die een interieurstylist gebruikt om een kamer zijn eigen unieke uitstraling te geven. Rood is hiervoor uitermate geschikt, maar pas wel op met hoe je het gebruikt want het is wel een kleur die snel kan gaan overheersen.

Kies de juiste kleur rood

Zoals elke kleur komt ook rood in vele varianten. Belangrijk bij het toepassen van een kleur als rood in je interieur is ook de verzadiging. Met andere woorden de intensiteit van de kleur. De juiste verzadiging (of kleurintensiteit) zorgt ervoor dat een heftige kleur als rood klopt bij de andere kleuren in je interieur.  

Kies voor een felrood bij kleine accessoires, maar ga voor een minder intense kleur voor grotere meubels of muren (tenzij je weet wat je doet en je juist wilt dat iets ontzettend opvalt, want dan is rood daar uitermate geschikt voor). 

Kleurenpsychologie

Rood staat vooral bekend als een signaalkleur. Waarbij het staat voor gevaar en fout, maar ook voor passie en kracht. In andere delen van de wereld heeft het weer andere betekenissen. Zo staat het in india voor huwelijksgeluk en in China is het het symbool voor geluk en fortuin.

Rood toevoegen in een interieur kan een wat kille kamer een warmere uitstraling geven. Of net even wat meer dynamiek in een wat saai interieur. 

Rode kleuraccenten

Soms zijn een nieuw paar kussens en een vaas op de juiste plek al voldoende om een wat saaie kamer om te toveren. Nieuwe gordijnen of een vloerkleed zijn iets flinkere uitgaven, maar hebben dan ook een groter effect. Probeer eens wat uit, en wees niet bang, het is zo weer veranderd (of verkocht op Martkplaats 🙂