Nog meer willen ontspannen? Zo creëer je een wellness-badkamer

21 februari 2023
LifestyleWonen

Ben jij iemand die regelmatig een bezoekje brengt aan de spa, om hier helemaal tot rust te komen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen vinden het namelijk heerlijk om te genieten van het warme water en de ontspannen sfeer die er hangt. Zou jij weleens vaker willen genieten van de wellness? Dan is het misschien wel een idee om jouw badkamer om te toveren tot een ware spa. Hoe jij een wellness-badkamer creëert, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. De juiste sfeer met de juiste meubels

Om de sfeer van een wellness na te bootsen, is het belangrijk om te investeren in de juiste meubels. Toch is het ook belangrijk dat jij deze sfeer mooi vindt; jij maakt er immers het meeste gebruik van. Wellicht is de klassieke stijl van The Classic House wel iets voor jou. Met deze badkamerproducten creëer je een unieke en klassieke badkamer. Combineer deze badkamerproducten met natuurlijke producten, zoals houtlook tegels op de vloer of op de wand. Zeg maar hallo tegen een tegelijkertijd luxe en klassieke badkamer!

2. Een heerlijke inloopdouche of bad

Om optimaal te kunnen ontspannen in jouw badkamer én om het wellnessgevoel na te bootsen, mag een inloopdouche of bad eigenlijk niet ontbreken. Kies ook bij het bad of de douche voor klassieke meubels, zoals van het merk Lefroy Brooks. Zo is de badkamer mooi een geheel met de rest van de badkamerproducten. Heb je ruimte voor een bad? Dan kun je wellicht overwegen om te kiezen voor een bubbelbad. Een bubbelbad werkt ontspannend en is ook nog eens goed voor je bloedsomloop.

3. Ontspannen met heerlijke geuren

Als je regelmatig in de spa komt, ken je de kruidenbaden ook gegarandeerd. Dit zijn baden gevuld met water waar kruiden aan zijn toegevoegd. Deze kruiden ruiken niet alleen heerlijk, ze hebben ook nog eens een boel voordelen. De geur zal kalmerend, genezend en ontspannend werken. Redenen genoeg dus om jouw wellness-badkamer ook te verrijken met deze kruiden.

4. De juiste verlichting

Een wellness-badkamer werkt niet ontspannend als er een tl-balk op je gezicht schijnt terwijl jij tot rust wil komen in bad. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de verlichting. Denk bijvoorbeeld aan dimbare spots, zodat je tijdens jouw me-time momentje de spots zachter kunt zetten en tijdens jouw ochtendritueel de spots feller kunt zetten. Bovendien mag sfeervolle kaarsverlichting natuurlijk ook niet ontbreken in jouw eigen spa.