Halli Galli: Het spel met de bel

24 juli 2023
LifestyleWonen

Halli Galli: In één woord ‘Geweldig’. Snel, makkelijk en overzichtelijk, maar toch heerlijk chaotisch. Het idee is zo simpel, dat iedereen dit direct kan begrijpen. Maar het spelen is, ondanks het gemak van aanleren, altijd spannend. Van 2 tot meerdere spelers is Halli Galli leuk. 

Stel je voor: een gezellige tafel, een groep vrienden of familieleden en een bel klaar om op te slaan. Dat is alles wat je nodig hebt voor een avond vol gelach en plezier met Halli Galli. Het spel staat bekend om zijn eenvoudige regels, maar het is de snelheid en reactiesnelheid die de echte uitdaging vormen.

Halli Galli

Spectaculair reactiespel. Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)

Snel geleerd

De bedoeling is dat je op de bel slaat zodra je 5 dezelfde vruchten op tafel ziet liggen. De kaarten variëren van 1 tot 5. Dus als je met 3 spelers speelt en speler 1 heeft 2 bananen liggen, speler 2 heeft 4 druiven liggen, en speler 3 draait 3 bananen om, dan moet er direct geslagen worden. Ben je de eerste die slaat, dan ontvang je alle opengelegde kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, ligt uit het spel.

En daar zit de adrenalinekick – het moment waarop de kaarten zich omdraaien en je in een oogwenk moet beslissen of je op de bel moet slaan of niet. Het kan soms hectisch zijn, met spelers die tegelijkertijd op de bel slaan en dan beslist moet worden wie de snelste was. Lachsalvo’s en vreugdekreten zijn gegarandeerd, evenals een gezonde dosis competitie.

Jong en oud

De eenvoudige vormgeving van de kaarten draagt bij aan de charme van Halli Galli. De illustraties zijn helder en kleurrijk, waardoor het voor spelers van alle leeftijden gemakkelijk is om de vruchten te herkennen. Dit maakt het spel ook zeer geschikt om met kinderen te spelen. Hun snelle reactievermogen kan nog wel eens voor verrassingen zorgen! En mocht het toch nog net wat te ingewikkeld zijn, er is dus ook een Halli Galli junior.

En het beste deel van Halli Galli is dat het snel gespeeld kan worden. Een enkele ronde duurt meestal niet langer dan enkele minuten. Dit betekent dat je gemakkelijk meerdere potjes kunt spelen, en het spel zal nooit gaan vervelen. Het is een geweldige keuze voor een snelle pauze tijdens een feestje of als een leuke afleiding tijdens een gezellige avond.

Of je nu een doorgewinterde bordspelspeler bent of iemand die nog nooit een kaartspel heeft gespeeld, Halli Galli is een toegankelijk en verslavend spel dat voor iedereen leuk is. Het is een geweldige manier om wat competitie en interactie toe te voegen aan je samenkomsten, en het zal zeker een glimlach op ieders gezicht toveren.

Dus, ben jij snel genoeg om alle kaarten te bemachtigen? Waar wacht je nog op? Haal Halli Galli tevoorschijn, nodig je vrienden uit, en laat het spel met de bel beginnen! Het wordt gegarandeerd een hilarische en onvergetelijke ervaring.

Meer kaart en reactiespellen

Hieronder nog een paar spellen die je leuk zou kunnen vinden als je Halli Galli te gek vindt. Al deze spellen draaien meestal om snelle reacties en hand-oog coördinatie, vergelijkbaar met Halli Galli. 

Regenwormen:

Is een kaartspel dat draait om het tactisch kiezen van kaarten en het vermijden van strafpunten; spelers proberen rijen van kaarten te vormen met een maximum van vijf kaarten, maar als ze de zesde kaart aan een rij moeten toevoegen, krijgen ze de kaarten van die rij en krijgen ze strafpunten.

Vlotte Geesten:

Waarbij je objecten moet identificeren op basis van kleur, vorm, en positie.

Beverbende:

Een kaartspel waarbij spelers proberen om hun hand met kaarten zo laag mogelijk te houden door kaarten te ruilen en te onthouden welke kaarten zich waar bevinden.

Dobble Classic:

Dit spel heeft verschillende varianten, waaronder “Spot it!” en “Connect”. Het bestaat uit een set kaarten met verschillende symbolen. Spelers moeten proberen het overeenkomende symbool tussen twee willekeurige kaarten te vinden en roepen zodra ze het zien. Het is snel, uitdagend en zeer verslavend.

SET:

In dit kaartspel moeten spelers sets van kaarten verzamelen waarvan de symbolen op de kaarten aan een specifieke SET-regel voldoen. Een set bestaat uit drie kaarten waarbij elk kenmerk (kleur, vorm, vulling en aantal) ofwel allemaal hetzelfde ofwel allemaal verschillend zijn.

Jungle Speed:

Waarbij spelers zo snel mogelijk houten totems moeten grijpen als twee identieke kaarten worden omgedraaid.

Deze spellen lijken op Halli Galli, met dezelfde elementen zoals snelheid, eenvoudige regels en het vermogen om met meerdere spelers te spelen. Elk van deze spellen heeft echter ook zijn eigen unieke draai en speelervaring, dus je zou ze kunnen uitproberen als je eens uit anders wilt dan Halli Galli.

Ook leuk, maar wel echt totaal het tegenovergestelde van Halli Galli is Tangram. Voor als je even moet bijkomen van het slaan op de bel.