De gezondste groentes

21 mei 2020
Gezondheid

Eigenlijk zijn natuurlijk alle groentes gezond (liefst zo vers mogelijk natuurlijk). Maar sommige zijn net even iets gezonder:

Asperges

Zitten vol ijzer, foliumzuur, vitamine A, K, en C.

Aubergine

Goed voor je hart (waarschijnlijk), darmflora en stofwisseling 

Broccoli

Vitaminebom. Zit vol vitamine A, C en K.

Bloemkool 

Vol vitamine C en plantaardige omega 3.

Boerenkool

Vol calcium en vitamine K.

Champignons

Zitten boordevol gezonde voedingsstoffen (o.a. vitamine B2, B3, ijzer, koper en foliumzuur)

Spinazie

Heel veel vitamine A.

Tomaat 

Bevat lycopeen (lijkt goed te zijn voor de bloedvaten).

Wortels

Voor je vitamine A.

Rode biet

Boordevol antioxidanten.

Rode paprika

Vitamine C

Raap

Rijk aan vezels en calcium.

Kiemgroenten

Veel vitamines en mineralen.

Linzen

Vol foliumzuur en ijzer.

Uien

Bevat quercetine, een antioxidant.

Zoete aardappel

Gezond vanwege de beta-caroteen, ook een antioxidant.