Eigenlijk zijn natuurlijk alle groentes gezond (liefst zo vers mogelijk natuurlijk). Maar sommige zijn net even iets gezonder:
Asperges
Zitten vol ijzer, foliumzuur, vitamine A, K, en C.
Aubergine
Goed voor je hart (waarschijnlijk), darmflora en stofwisseling
Broccoli
Vitaminebom. Zit vol vitamine A, C en K.
Bloemkool
Vol vitamine C en plantaardige omega 3.
Boerenkool
Vol calcium en vitamine K.
Champignons
Zitten boordevol gezonde voedingsstoffen (o.a. vitamine B2, B3, ijzer, koper en foliumzuur)
Spinazie
Heel veel vitamine A.
Tomaat
Bevat lycopeen (lijkt goed te zijn voor de bloedvaten).
Wortels
Voor je vitamine A.
Rode biet
Boordevol antioxidanten.
Rode paprika
Vitamine C
Raap
Rijk aan vezels en calcium.
Kiemgroenten
Veel vitamines en mineralen.
Linzen
Vol foliumzuur en ijzer.
Uien
Bevat quercetine, een antioxidant.
Zoete aardappel
Gezond vanwege de beta-caroteen, ook een antioxidant.