Kat op krabpaal

Op zoek naar een mooie kleine kattenkrabpaal

22 oktober 2022
Wonen

Het is een soort noodzakelijk kwaad in huis. Een kattenkrabpaal. Ze zien er meestal niet uit, zijn onhandig en groot maar zonder blijft er weinig van je bank over. Ik heb er nu eentje in huis staan maar die is de afgelopen jaren flink onderhanden genomen. Tijd voor dus voor een nieuwe krabpaal. 

Grote bouwwerken met verdiepingen

Waar ik persoonlijk echt een hekel aan heb zijn die krabpalen bekleed met hoogpolig tapijt en meerdere palen en verdiepingen. Maar dit komt misschien ook wel omdat ik er echt geen plek voor heb. Als ik er wel plek voor zou hebben zou ik denk ik eerder gaan voor de versies die je aan je muur kunt schroeven, die zien er vaak een stuk mooier uit. Die staan ook een stuk minder in de weg.

Kleine, simpele krabpaal

Een stuk minder aanwezig zijn de simpele krabpalen bestaande uit een onderplaat met hierop één krabpaal. Deze paal is hoogstens een meter hoog. Kan prima in een hoekje staan. Maar let op: Zo een paal moet wel een beetje in de loop van de kat staan, anders dan neemt hij of zij alsnog je bank te grazen.

Beeztees Raz – Krabpaal

Wit - 40x40x80 cm

Verkrijgbaar bij

bol.com
Designed by Lotte Sinora – Krabpaal

Blank hout - 40x40x70 cm

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,50)

Krabplank

Deze simpele krabplank voor aan de muur lijkt me ook wel wat. Staat er nergens wat op de grond en is helemaal niet lelijk. Ik heb er alleen net geen goede plek voor. En ik vraag me ook wel een beetje af of het wel gebruikt gaat worden (en of ze dan niet overal aan muren gaan krabben). 

Trixie Krabplank

Xl Taupe - 50x70 CM - Voor op de grond of aan de muur

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,00)

Kartonnen krabpalen

Ook leuk zijn krabplanken van karton. Vaak dienen deze meteen ook als ligplek. Wel gaan ze een stuk minder lang mee en leveren ze (ik spreek uit ervaring) best wat rotzooi op. Maar hip zijn ze wel. Zeker als ze ook nog eens dienen als slaapplek. Want welke kat ligt er nu niet graag in een kartonnen doos te slapen. 

Adori Krabplank Wave

Golvende kartonnen krabplank

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,45)
District 70 SARDINE

Design Katten Krabmeubel van gerecycled karton - Zwart, Wit of Perzik - Afmeting 60x30x30 cm - Perzik

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,35)

Dat kartonnen sardineblikje is echt te leuk. Dus ik denk dat het die gaat worden. En dan als backup de simpele houten krabpaal, wat zoiets zijn ze nu ook al gewend om aan te krabben.